Adriean Videanu și Alin Cocoș, audiați la DNA

Data publicării:
22 DNA-1

Adriean Videanu și Alin Cocoș au fost citați într-un dosar disjuns din cel al Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT, adusă și ea din arestul preventiv pentru audieri.

Este vorba despre un dosar în care se anchetează mai multe presupuse fapte de corupție săvârșite de Alina Bica în calitate de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Una dintre fapte se referă la o încercare de tergiversare a dosarului în care sunt anchetați Ioan Niculae și Adriean Videanu, în calitate de fost ministru al Economiei. Procurorii au informații că, în acest caz, Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, i-ar fi oferit Alinei Bica suma de 3,5 milioane de euro pentru a tergiversa dosarul de corupție al omului de afaceri, astfel încât faptele să se prescrie.

În ceea ce-l privește pe Alin Cocoș, fiul vitreg al Elenei Udrea este suspectat că prin intermediul său ar fi ajuns la Alina Bica un teren de 4.500 de metri pătrați din Snagov. Potrivit procurorilor, acest teren reprezenta răsplata pentru că în 2011 Alina Bica îi acordase lui Gheorghe Stelian – un partener de afaceri al lui Dorin Cocoș – acea despăgubire pentru care este trimisă în judecată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri