Dan Capră, patronul FC Petrolul Ploiești, și administratorul clubului au fost arestați preventiv

Data publicării:
Dan Capra-Mediafax Foto-Laurentiu Mich

Procurorii anti-corupţie spun că Dan Capră a pus la cale, împreună cu familia, o reţea de evaziune fiscală care a păgubit statul cu peste 15 milioane de euro. Dan Capră a preluat unul dintre cluburile legendă ale fotbalului românesc după ce a înfiinţat o societate cu un capital de 10.000 de lei.

Zilele trecute, procurorii DIICOT au percheziţionat sediul administrativ al FC Petrolul Ploieşti, de unde au ridicat mai multe documente. Anchetatorii au verificat şi locuinţa lui Dan Capră, patronul şi preşedintele Consiliului de Administraţie, pe cea a lui Nicolae Capră, administrator şi acţionar, şi pe cea a lui Marius Bucuroiu, directorul general al clubului.

Potrivit procurorilor, în ultimii doi ani, suspecţii au spălat bani prin firme fantomă. Prejudiciul este de aproape 15 milioane şi jumătate de euro.

Grupul infracţional a creat câteva firme fantomă care au emis documente fictive către mai mulţi agenţi economici, aceştia înregistrându le în evidenţa contabilă, plătind contravaloarea facturilor, însă mărfurile nu au circulat. Este vorba despre un circuit fictiv de fier vechi, produse farmaceutice şi prestări servicii fictive, spun anchetatorii.

Afacerea ar fi pornit înainte ca fraţii Capra să preia clubul Petrolul, în 2012. În plus, „sumele obţinute din relaţiile fictive au fost folosite de membrii clubului Petrolul şi pentru finanţarea ulterioare”, adaugă procurorii.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri