Noul Cod al Insolvenţei, pe masa CCR. Actul normativ a intrat în vigoare pe 25 octombrie, deşi a fost atacat de Avocatul Poporului

Data publicării:
sala CCR ccr ro 1-1

Judecătorii Curţii Constituţionale decid marţi dacă noul Cod al Insolvenţei respectă în întregime prevederile Constituţiei. Documentul a intrat în vigoare în urmă cu patru zile, deşi două dintre prevederile sale au fost contestate de Avocatul Poporului la CCR.

Este vorba în primul rând despre prevederea potrivit căreia actul normativ se aplică tuturor procedurilor aflate în derulare. Avocatul Poporului spune că acest lucru nu ar respecta principiul previzibilităţii din Constituţie.

În al doilea rând, este atacat articolul care stabileşte că activitatea posturilor de radio şi televiziune se suspendă începând cu deschiderea procedurii de insolvenţă şi până la confirmarea planului de reorganizare. Mai exact, în această perioadă, radiourile şi televiziunile nu pot emite.

Noul Cod al Insolvenţei a fost aprobat sub formă de Ordonanţă de Urgenţă. Dacă judecătorii Curţii ar admite neconstituţionalitatea celor două prevederi, decizia ar avea efect doar asupra lor, şi nu asupra întregului cod.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri