Crin Antonescu: Daniel Constantin ca vicepremier „ar însemna o devalorizare a funcţiei”. UNPR, „un partid ceva mai real, mai serios decât PC”

Data publicării:
ponta daniel constantin digi24

PNL nu va accepta un vicepremier desemnat de Partidul Conservator. „Asta ar însemna un soi de inflaţie, o devalorizare a funcţiei vicepremierului în acest Guvern. Nu se poate ca noul Guvern să debuteze prin intrarea în funcţia de vicepremier de mână a lui Klaus Iohannis cu Daniel Constantin. Aşa ceva nu se poate”, a declarat liderul liberal Crin Antonescu luni seară, la Realitatea TV.

Foto: Digi24

Nu e un lucru de glumă, nu ne jucăm cu nasturi, nu suntem fabrică de vicepremieri”, a mai spus preşedintele PNL, făcând şi o comparaţie între Gabriel Oprea, deţinător al disputatei funcţii în actualul guvern, şi Daniel Constantin, prin prisma partidelor din care provin: UNPR este un partid „ceva mai real, mai serios decât PC”.

Nu ne cramponăm în a-i face vreun necaz lui Daniel Constantin, pentru că nu e treaba lui Daniel Constantin în viaţă să devină vicepremier în Guvernul ăsta. În altul poate să devină premier când o fi, preşedinte, secretar general al ONU. Dar în acest Guvern, noi nu ne batem joc de funcţia de vicepremier”, a adăugat liderul liberal.

Crin Antonescu a menţionat că nu se opune celorlalte propuneri făcute de premierul Victor Ponta legate de funcţionarea executivului.

Marţi, Victor Ponta anunţa că a propus în cadrul reuniunii USL ca Guvernul să aibă patru vicepremieri, din partea PSD, PC, PNL şi UNPR, iar Klaus Iohannis să fie ministru de Interne şi vicepremier. Nu s-a ajuns la o înţelegere în acest sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri