Mirel Palada, despre Robert Turcescu: „Ce s-a întâmplat cu jurnalistul preferat al lui Băsescu? Presa moare pentru că merită să moară”

Data publicării:
mirel palada captura-1

Ce s-a întâmplat în seara asta cu jurnalistul preferat al lui Băsescu, cel care a moderat finala prezidențială din 2009, este mai mult decât evident pentru cine știe să citească scrisul de pe zid, după cum spunea și tizul meu, Mirel Curea, ori bunul meu prieten Costin Ciobanu. Vorba lui Mirel Curea: se rupe lantzul de iubire”, a comentat Mirel Palada pe pagina sa personală de Facebook.

Acesta a mai scris că „din felul in care diverse persoane au zis zilele astea diverse chestii, incepind cu Melescanu si terminind cu Turcescu, e clar ca miscarile sint mai degraba anti-Basescu decit pro-Basescu”.

Dar pe linga pierderile punctuale, pe persoana fizica, gen „Basescu pierde”, „Turcescu pierde”, „B1 TV pierde”, sa vedem adevarata pierdere generala, principala institutie care pierde singe cu galeata din acest scandal. Nu serviciile. Nu presedintia. Nu guvernul. Nu clasa politica. Nici macar nasoii aia cu sondajele lor. Nu. Institutia care moare de cit singe pierde este presa.  Și atunci trag aer in piept si-mi reprim bucuria sincera, dar retzinuta, si-mi amintesc de un anume anonim celebru, unu Turambar, care pe vremuri, intr-o viata anterioara, declara cit se poate de electric si de ritos: presa are o problema. Sa ne amintim deci ce spunea Turambar pe vremuri, inainte sa descopere electricitatea pe Facebook. Si pe urma, dupa ce cititi, sa-mi spuneti daca merita sa fie schimbata vreo virgula din acest text scris acum aproape un secol, acum trei ani, intr-o alta viata”, a mai scris fostul purtător de cuvânt al Guvernului.  

Vă reamintim că, în luna august, Mirel Palada a avut pe pagina de Facebook o postare cu următorul conţinut: „Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi”.

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Mirel Palada a fost ştearsă, dar deja existau numeroase reacţii ale jurnaliștilor, dar şi din partea unor partide de opoziţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri