Victor Ponta vrea mărirea diferenţiată a salariilor pentru bugetari, dar indexarea nu este o prioritate a Guvernului

Data publicării:
salarii

În cazul în care economia va permite majorarea salariilor bugetarilor, unii dintre angajaţii statului ar putea să nu beneficieze de nici un ban în plus de fapt, a declarat luni seară Victor Ponta, într-o emisiune televizată. El a explicat că diferenţa mare dintre salariile angajaţilor din sistemul de stat ar creşte în condiţiile unei indexări egale.

 

În acest context, premierul a precizat că bugetarii din educaţie şi sănătate - domenii defavorizate din punct de vedere financiar - ar trebui să fie principalii beneficiari ai unei majorări salariale. Premierul Victor Ponta a subliniat însă că mărirea salariilor bugetarilor în 2014 nu este un obiectiv prioritar pentru Guvern, în contextul în care ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a vorbit săptămâna trecută la Digi24 despre posibilitatea acestei majorări.

Am spus în campanie că dăm înapoi ce au tăiat Emil Boc şi Traian Băsescu, anul viitor nu putem să mărim salariile. (...) Şi dacă reuşim - mai ales lucrurile astea de început, bune - să se confirme, eu nu sunt de părere că ar trebui să mărim la toţi la fel. Sunt bugetari cărora nu mai trebuie să le indexăm nimic. Vă spun unde ar trebui să fie: în continuare cred că salarizarea în Educaţie şi Sănătate este mult prea mică în raport cu toate celelalte instituţii. Cu cât indexăm la fel, cu atât mărim decalajul...”, a spus primul ministru, citat de Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri