Rogozin spune că a adus la Moscova petiții pentru independența Transnistriei. NATO avertizează Rusia

Data publicării:
liste transnistria

www.facebook.com/dmitry.rogozin

„Semnăturile transnistrenilor în favoarea recunoaşterii republicii lor se află deja la Moscova. Serviciile speciale moldoveneşti, care au percheziţionat avionul nostru, au confiscat doar o parte nesemnificativă din încărcătură”, a scris reprezentantul special al preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

El a efectuat o vizită în regiunea separatistă pentru a asista la ceremoniile oraganizate vineri pentru marcarea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial, iar plecarea sa din Republica Moldova, precum și unele declarații ale sale provocatoare au dat naștere unor controverse cu ecouri până în România.

Oficialii NATO au avertizat Rusia să respecte integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova. NATO susţine că va avea o reacţie negativă dacă Rusia va depune eforturi pentru a-şi apropia regiunea transnistreană.

Mesajul a fost transmis de adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, care va sosi mâine în vizită oficială la Chişinău. El a exprimat îngrijorarea Alianţei faţă de presiunea crescândă la care este supusă Republica Moldova, în contextul crizei dintre Rusia şi Ucraina, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri