Situația din Ucraina. Prorușii au ocupat biroul procurorului regional din Donețk. Un atașat militar rus a fost reținut pentru spionaj

Data publicării:
separatisti prorusi 1

sursa foto: twitter.com

Ucraina dă vina pe Rusia pentru organizarea preluării controlului asupra unor instituții ale puterii regionale din estul țării, dar Moscova neagă aceaste acuzații.

Pe de altă parte, un atașat militar rus, care a fost reținut miercuri în Ucraina pentru suspiciuni de spionaj, a primit ordin să părăsească țara.

BBC nu precizează unde a fost arestat atașatul. Numele acestuia nu a fost dezvăluit, dar potrivit Ministerului ucrainean de Externe, atașatul desfășura activități „care nu erau conforme cu statutul său diplomatic” și a fost declarat persona non-grata. Kremlinul nu a comentat deocamdată informația.

Tot miercuri, președintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a recunoscut că forțele Kievului sunt incapabile să oprească tulburările din unele zone ale estului și a spus că scopul este acum de a preveni răspândirea lor. Turcinov a mai spus că Ucraina este „în alertă de luptă”, temându-se că soldații ruși ar putea invada țara în orice moment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri