Ilfovul în care se poate!

Data actualizării: Data publicării:
pnl ilfov Articol susținut de PNL Ilfov
Foto: Hubert Thuma/ Candidat PNL pentru CJ Ilfov

Pentru județul Ilfov, aceste alegeri locale sunt mai importante ca oricând. De la o zonă care gravitează în jurul Capitalei și care era până acum atractivă în primul rând pentru dezvoltarea imobiliară, Ilfovul poate deveni unul dintre cele mai bune locuri din țară unde să crești, trăiești la standarde europene și unde să îmbătrânești fericit. Pentru aceasta, județul are nevoie de o viziune și de un proiect de dezvoltare corelate cu Bucureștiul, de o singură echipă de sus până jos, adică de sprijinul unui guvern liberal, de un președinte liberalcare nu va ceda guvernarea unui PSD corupt și incompetent și de o echipă locală care deschide Ilfovul și face ca lucrurile să se întâmple.

Ilfovul este județul care, împreună cu Bucureștiul, cunoaște cel mai ridicat grad de integrare europeană.Este județul cu cea mai tânără populație din țară, cu șomaj foarte redus și cu șansele cele mai mari de dezvoltare! De la PIB-ul regiunii, care este peste media UE, la diversitatea serviciilor publice și private, atractivitatea investițională, oportunitățile de dezvoltare personală și profesională, efervescența societății civile sau dinamismul și creativitatea locuitorilor, Ilfovul ridică România la nivel european. Nu întâmplător, în ultimii ani, multe persoane, în special tineri, au văzut potențialul extraordinar al județului și au venit să locuiască în Ilfov. Și-au luat locuințe în Ilfov, și-au deschis afaceri, și-au întemeiat familii, vor să trăiască în comunități prospere și sigure. Acești oameni vor mai mult, iar administrația locală trebuie să răspundă prompt solicitărilor și nevoilor lor legitime. Pentru ei, trebuie să facem un pas înainte!

Acest flux de oameni energici, de idei și de investiții are nevoie de o viziune de dezvoltare integrată și de un management modern al afacerilor publice. De peste 10 ani, guvernările PSD au direcționat banii publici spre județe controlate de „baroni roșii”, unde s-au risipit pe pomeni și pe proiecte inutile. Banii pentru marile proiecte ale județului Ilfov n-au venit niciodatăsuficient, iar primarii s-au descurcat cum au putut.Singuri, acești primari au făcut multe pentru comunitățile lor, dar, fără susținerea guvernului și fără un dialog real cu Bucureștiul, lucrurile au evoluat greu, neunitar și fără o viziune integrată.

Cred că este timpul ca toate acestea să se schimbe. Viitorul poate fi mai bun, fără PSD la guvernare, dar și cu o viziune de creștere, lucrată împreună cu oamenii din Ilfov. După mulţi ani, Ilfovul poate avea acces la resursele pe care le merită. Județul are șansa istorică a unei creșteri accelerate, printr-o bună comunicare a primarilor ilfoveni și a Consiliului județean cu un guvern PNL. De asemenea, există șansa unei colaborări oneste și constructive cu Bucureștiul. Ilfovul nu este un adversar sau un competitor pentru București, ci este o zonă care completează Capitala. De aceea, este nevoie de o abordare integrată, de proiecte comune de dezvoltare. Sprijinul și dialogul permanent în trio-ulprimari și Consiliul județean – administrația Bucureștiului – Guvern oferă coerență politicilor publice, asigură o compatibilitate între administrația centrală și cea locală, elimină blocajele de natură politică și oferă premise pentru accelerarea și finalizarea proiectelor de care județul Ilfov și locuitorii săi au nevoie.

Ilfovul nu este o „extensie” a Bucureștiului. El este „acasă” pentru tot mai mulți oameni. Este zona care oferă un spațiu de creștere sănătoasă, care poate și trebuie să aibă mai puțină poluare, care poate oferi servicii publice de calitate, costuri mai mici pentru familii și șanse mai mari pentru noile generații.Accelerarea proiectelor de investiții, creșterea nivelului de trai și a calității vieții sunt posibile. Ele reprezintăangajamentul ferm al singurei echipe care poate învinge PSD. Acum se poate!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri