„Răscoala” de la Vrancea, înăbușită de Ciolacu. Oprișan, scos de pe lista de senatori pe care s-a pus singur

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
Marian Oprișan
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea centrală a PSD a invalidat, miercuri, lista propusă de organizația PSD Vrancea, după ce Marian Oprișan, fostul lider al organizației, a convocat o ședință în care s-a pus primul pe lista senatorilor PSD din județ.

În ședința Comitetului Politic Național al PSD, conducerea centrală a invalidat, în unanimitate, la propunerea lui Marcel Ciolacu, lista înaintată de Oprișan, potrivit unor surse politice. 

După ședință, președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că „Marian Oprisan nu trebuie să candideze pentru o funcție în Parlament”.

„Cel mai oportun e să rămână vicepreședinte la Consiliul Județean Vrancea. Se declanseaza din nou procedura de desemnare a candidaților și diseara vom lua decizia privind lista de la Vrancea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și De ce insistă Marian Oprișan să candideze la Senat: Colegii mei m-au dorit cu ardoare și nu puteam să îi las

Lista organizației PSD Vrancea va fi propusă, în cele din urmă, de Angel Tîlvar, numit, marți, președinte interimar al filialei. Tîlvăr fusese demis, într-o ședință paralelă, organizată de Oprișan, marți seara. 

Marian Oprișan a pus la cale, marți, un adevărat puci. El nu a ținut cont de deciziile șefului său de partid și, deși nu mai este liderul organizației locale, a convocat o ședință și s-a pus în fruntea listei candidaților pentru Senat. În plus, la ședință a fost votat „în unanimitate” și un lider nou al organizației PSD Vrancea, deși Marcel Ciolacu, președintele partidului, îl desemnase marți pe Angel Tîlvăr la conducerea filialei județene. 

Citește și Fost ministru în Guvernul Cioloș, primul pe lista deputaților PSD din Cluj

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri