Live

Avertismentul jandarmilor: intervenții pentru alungarea a 30 de urși, în doar două zile, în Valea Prahovei

Data publicării:
Ursoaica cu pui într-o padure din România. Foto: Getty Images

Echipajele de jandarmi din Prahova au intervenit pentru îndepărtarea a aproape 30 de animale, în Valea Prahovei, în decurs de numai două zile. Aceștia atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de urşii care coboară în staţiuni.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova a transmis sâmbătă că, în ultimele 48 de ore, au avut 11 intervenţii în Sinaia (7), Buşteni (3) şi Azuga (1) pentru îndepărtarea a 29 de urşi, cei mai mulţi, respectiv 21, fiind semnalaţi la Sinaia.

„În această perioadă de minivacanţă, Jandarmeria le retransmite turiştilor şi, de asemenea, tuturor cetăţenilor, o serie de recomandări folositoare pentru a preveni incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase. În situaţia în care semnalaţi prezenţa animalelor sălbatice, vă recomandăm: să vă adăpostiţi în locuri deschise sau alte zone care vă asigură protecţia; să faceţi zgomot pe timpul deplasării pentru a evita întâlnirea cu animale sălbatice; să nu vă apropiaţi pentru a face fotografii; să nu îi hrăniţi; să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte; să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi. Solicitaţi sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!”, au transmis jandarmii prahovei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un şarpe de doi metri, găsit în anexa unei gospodării din Mehedinți. Jandarmii au prins reptila și au eliberat-o pe câmp

Un urs a fost văzut în apropiere de București. A fost trimis mesaj RO-Alert

Un pui de viperă a fost găsit într-o clădire de birouri din Mehedinți. Un angajat a sunat la 112

O mașină cu angajați ai ambasadei Indiei a fost lovită de tren pe Valea Prahovei după ce a rămas suspendată pe calea ferată

Partenerii noștri