Live

Galerie Foto Praful saharian sufocă România. Imagini cu străzi și mașini acoperite de un strat de nisip fin

Data actualizării: Data publicării:
Încă un nor de praf saharian a ajuns în România. Fenomenul este mai persistent în zonele în care a plouat. FOTO: Cristian Șuțu

Românii din sudul și estul țării s-au trezit dimineață cu mașinile acoperite de un strat gros de praf roșiatic. Este vorba despre praf saharian, adus de un nor care trece pe deasupra țării noastre și s-a depus mai ales în zonele în care a plouat abundent. Particulele de nisip fin pot fi periculoase pentru sănătate, mai ales în cazul celor cu probleme respiratorii, atrag atenția medicii.

Fenomenul extrem a fost vizibil în toată Capitala: praful saharian s-a depus peste tot după ploi. Copacii, florile, băncile din parcuri și mașinile au fost acoperite de praf. Șoferii nu au putut pleca la drum fără să spele geamurile.

Și în Tulcea, praful colorat s-a așezat în strat gros pe toate mașinile. Și în Iași totul a acoperit totul de praf, la fel și la Constanța.

Imagini cu maşini pline de praf au umplut reţelele sociale. Oameni din București, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, dar şi din alte zone ale ţării au postat fotografii.

Părerile în mediul online sunt împărţite în ceea ce priveşte fenomenul.

”La cât praf s-a depus în toată ţara, ar fi trebuit să se termine tot nisipul saharian”, a scris o persoană.

”Maşina a făcut varicelă după ploaie. Eu am nările arse la fiecare 3 zile, de doi ani încoace. Se pricepe greu şi degeaba. Am intrat în zodia demenţei de câţiva ani, s-a dat liber la salvarea planetei de oameni. Una-două, praf saharian”, a comentat alta.

”Cu siguranţă azi spălătoriile auto au câştigat. Trendul ploaie cu praf saharian ne lipsea”, a mai scris o femeie.

Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua.

În după-amiaza zilei de miercuri, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est şi se va îndepărta de România.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată Mammoth, cel mai mare „aspirator” de poluare din lume, care transformă dioxidul de carbon din aer în piatră

Fabrică de ulei amendată de Garda de Mediu pentru poluarea reţelei de canalizare cu grăsimi vegetale

Oamenii de știință au reușit să producă „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

Masca nu e o soluție contra prafului saharian. Beatrice Mahler explică ce poți face ca să te protejezi, mai ales dacă ai astm

Partenerii noștri