Live

Bâlbe cu morții de COVID-19. INSP rectifică un deces, după ce s-a descoperit că se vindecase de COVID

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Gettyimages

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat rectificarea unui deces raportat din cauza bolii COVID-19. Este vorba despre o asistentă medicală de la Botoșani, care a îngrijit pacienți bolnavi de COVID-19 și care a murit deși nu avea alte afecțiuni cunoscute. DSP Botoșani a „descoperit”, la o zi de la moartea femeii, un al doilea test negativ, motiv pentru care decesul nu se mai încadrează în definiția de caz COVID-19.

„INSP a revenit și a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative (al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoșani), prin urmare codul de deces s-a realocat. Conform INSP, cazul de la 1178 era cazul asistentei medicale care nu întrunește definiția de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Femeia avea 46 de ani și lucra la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani. În urmă cu câteva săptâmâni, s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, asistenta a fost transferată la Iași și internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase. În ciuda eforturilor medicilor, asistenta a decedat.  

Duminică, Grupul de Comunicare Strategică anunța decesul femeii, precizând că nu suferea și de alte boli care să fie considerate comorbidități.

„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat, duminică, Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Redactor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Un Lamborghini, un Porsche și bunuri de 600 de milioane de euro au fost confiscate de poliție într-un caz uriaș de fraudă cu fonduri UE

Partenerii noștri