Live

ADMITERE LICEU 2019. Rezultatele primei repartizări computerizate. Lista liceelor cu cele mai mari medii de intrare

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Shutterstock

ADMITERE LICEU 2019. Elevii de clasa a VIII-a au aflat vineri la ce licee au fost repartizați în urma susținerii examenului de Evaluare Naţională.  Repartizarea este computerizată și s-a ținut seama de note și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat pe fișa de înscriere. Această etapă stabilește totodată TOPUL LICEELOR, ierarhie în funcție de media de admitere la fiecare profil. Dacă pentru marea majoritate a elevilor și părinților emoțiile se termină aici, mai urmează o etapă birocratică foarte importantă - cererea de înscriere la liceu.  

Repartizarea computerizată pentru admiterea în licee 2019 este publicată de edu.ro la acest link: http://admitere.edu.ro/IndexHarta.aspx.

ADMITERE LICEU 2019. Sunt 188 de candidați la nivelul întregii țări care au avut media de admitere 10.00. 

Liceul unde s-a înregistrat cea mai mare medie de admitere din țară este, Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, unde la profilul Ştiinţele Naturii ultima medie de admitere a fost 9.91 ,iar la profilul de Mate-Info de la același liceu ultima medie a fost 9.84.

Colegiul din Craiova întrece astfel Colegiul Naţional "Sfântul Sava", din Bucureşti, unde anul acesta ultima medie de intrare la Mate-Info a fost 9,89, iar la Ştiinţele Naturii, 9.85.

În top se mai află Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, unde ultima medie la Mate-Info (bilingv) a fost 9.84, iar la Mate-Info (limba română) a fost 9.80, Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi, Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Bucureşti.   

 

Citiți și:  ADMITERE LICEU. Top cele mai bune licee. Cu ce medie s-a intrat în 2018

Ce rezultate au fost la Evaluarea Națională 2019

Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a s-a desfășurat în intervalul 18 - 29 iunie 2019, având ca principali piloni probele de română și de matematică.

Potrivit datelor rezultate în urma reevaluării lucrărilor contestate, numărul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 a ajuns la 106.999, ceea ce înseamnă că, procentual, 73,2% din candidații prezenți la examenele de Evaluare Națională în 2019 au obținut medii mai mari sau egale cu 5.

La proba de Limba şi literatura română, 118.275 de candidați (80,7%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (2.011 candidați au obținut nota 10), iar la Matematică, 91.774 de candidați (62,8%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (2.600 de candidați au obținut nota 10).

Numărul candidaților cu media generală 10 la Evaluarea Națională a fost de 459.

Pe tranșe de medii, cele mai multe (12.459) sunt cuprinse în intervalul 7 - 7,49.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

15 elevi cu media de admitere peste 9 au rămas nerepartizați la liceu. Doi au avut nota 10 la matematică

Rezultate Admitere Liceu 2022. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe edu.ro

Orașele cu cele mai bune licee din țară după media de admitere în 2021. Cluj și Iași nu apar din top

Raport îngrijorător. Analfabetismul funcțional la clasa a II-a, peste 40%

Partenerii noștri