15 elevi cu media de admitere peste 9 au rămas nerepartizați la liceu. Doi au avut nota 10 la matematică

Data actualizării: Data publicării:
eleva cu masca sustinand un examen
Evaluare Națională 2022. FOTO: Getty Images

6.852 de elevi au rămas nerepartizați la liceu după afișarea rezultatelor privind admiterea 2022. 15 dintre ei au avut medii de admitere peste 9.00, potrivit centralizării datelor la nivel național, pe platforma admitere.edu.ro.

Rezultatele admiterii la liceu 2022 a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor. Rezultatele repartizării în licee vor fi disponibile online cu codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală. Digi24.ro a publicat rezultatele pe județe.

Astfel, 110.035 de absolvenți adică 94,13 % au fost repartizați computerizat.

Un număr de 6.852 absolvenți, adică 5,87%, au rămas nerepartizați. Dintre aceștia, 15 au avut medii de admitere peste 9.

Este vorba despre nouă elevi din București, trei din Cluj, doi din Constanța și unul din Mureș. 143 de elevi au avut media de admitere peste 8.

Doi dintre elevi au avut nota 10 la matematică la Evaluarea Națională, potrivit informațiilor oficiale.

Când rămân elevii nerepartizați la liceu

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară, organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

Situația poate apărea în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari. 

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri