Live

Dorinţa ministrului Educaţiei: ora de dirigenţie ar putea să dispară

Data publicării:

Ora de dirigenţie ar putea să dispară din programa şcolară! Este dorinţa ministrului Educaţiei care propune înlocuirea acestor clase cu ore de consiliere profesională.

Propunerea se regăseşte în documentul „Educaţia ne uneşte”, elaborat de ministerul Educaţiei, care se află deja în dezbatere publică.

Ecaterina Andronescu vrea ca ora de dirigenţie să fie înlocuită cu ora de consiliere profesională, care ar trebui ţinută de o persoană calificată în acest sens. Potrivit acestui proiect, accentul ar trebui pus pe abilităţile elevilor în diferite discipline şi, de asemenea, pe competenţele lor.

Schimbarea ar urma să fie pusă în practică în ciclul secundar inferior, care începe la 12 ani, adică pentru elevii claselor a şaptea, a opta şi a noua.

Specialiştii din educaţie susţin că ideea este bună, dar greu de pus în practică, în România. Asta pentru că nu există suficienţi consilieri. În Bucureşti, de exemplu, există 1.300 de elevi la un astfel de consilier, în timp ce legea prevede maximum 800 de elevi la un astfel de profersor specializat în orientare profesională.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fostul ministru Cristian Adomniţei scapă de închisoare în dosarul „Albumul”. Fostul președinte al CJ Iași a fost achitat

Ministrul educației: Dacă autorităţile locale se mobilizează, cred că în acest an vom rezolva problema şcolilor cu WC în curte

Ligia Deca face bilanțul anului 2022-2023, ca ministru al Educației: „Cea mai provocatoare perioadă a vieţii mele”

Deca explică declaraţiile privind ştergerea comentariilor de pe Facebook: „Nu putem lăsa un cont de ministru cu înjurături”

Partenerii noștri