Live

Noul ministru al Educației, Monica Anisie, anunță reducerea numărului de secretari de stat

Data actualizării: Data publicării:

Numărul secretarilor de stat din Ministerul Educaţiei şi Cercetării va fi redus la patru din cei şapte existenţi în prezent, a anunţat joi ministrul Monica Anisie, la preluarea mandatului.

„Va fi o reorganizare a ministerului, acum vorbim despre Ministerul Educaţiei şi Cercetării, vom gândi o nouă organigramă pe care o vom aproba prin Hotărâre de Guvern. Nu ne-am gândit la câte posturi de secretari de stat vor rămâne. Vor rămâne mult mai puţine. Din cele şapte vor rămâne probabil patru. Avem cinci posturi de secretari de stat în cadrul Ministerului Educaţiei şi un subsecretar de stat şi doi secretari de stat la Cercetare. Deci şapte şi un subsecretar de stat. Probabil nu vor mai rămâne decât patru secretari de stat”, a precizat Monica Anisie, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Monica Anisie a preluat oficial joi mandatul de ministru al Educaţiei şi Cercetării. La eveniment au fost prezenţi premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan. 

Noul ministru al educației și-a dezvăluit filosofia: mai întâi o se întrebe ce e bun pentru elev/student și apoi o să ia decizia, spune Monica Anisie. Ea a promis transparență în minister și promite ca va discuta cu toți actorii din sistem.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministerul Educației recomandă părinților să evite înscrierea copiilor la afterschool-uri private: “Nu sunt centre de învățământ”

CNCD acuză Ministerul Educaţiei de discriminare pentru propunerea privind acordarea burselor doar elevilor din învăţământul de stat

Ministerul Educaţiei, detalii despre înscrierea în clasa pregătitoare pentru 2024 – 2025. Completarea cererilor începe în 11 aprilie

Ministerul Educației a anunțat modificări la bursele elevilor din anul şcolar 2024 – 2025. Va fi introdusă bursa de reziliență

Partenerii noștri