Live

Emmanuel Macron vine marți în România

Data actualizării: Data publicării:
Președintel Franței, Emmanuel Macron. Foto: Profimedia

Preşedintele francez Emmanuel Macron va veni săptămâna viitoare în România, într-o vizită în care se va întâlni cu soldații francezi care se află în țara noastră, a anunțat vineri Palatul Elysée.

Emmanuel Macron se va deplasa marţi în România, pentru a se întâlni cu trupele franceze staţionate aici, apoi în Republica Moldova miercuri, pentru a-şi afirma susţinerea faţă de această ţară afectată de războiul din Ucraina, a anunţat vineri Palatul Elysée.

Preşedinţia franceză a precizat că o vizită a lui Macron în Ucraina se va derula la o dată care nu a fost încă fixată, într-un moment în care ea va fi "utilă preşedintelui (Volodimir) Zelenski".

Grupul de luptă al NATO pe care Franța îl conduce va fi desfășurat la Cincu și are în prezent circa 800 de membri, dar pe viitor va crește la un efectiv de 1.000 de soldați, din mai multe țări NATO.

„Am fost mobilizat acum trei luni, la începutul lui martie, iar batalionul meu are acum în jur de 800 de militari, 500 sunt francezi, 300 belgieni. Am fost mobilizați la Constanța, la baza militară de la Kogălniceanu, iar acum am început mutarea la Cincu, unde grupul de luptă va fi desfășurat. Vor fi integrați soldați din mai multe state. Acum sunt din Belgia, dar vor veni cu siguranță și din Olanda, iar cu timpul acest grup de luptă va integra și mai mulți soldați din exterior, astfel încât în final să ajungem la un efectiv de 1.000 de oameni”, spunea la sfârșitul lunii trecute colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de luptă al NATO din România.

Franţa a desfăşurat de asemenea în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Estonia acuză Rusia că îi încalcă spațiul aerian prin interferenţe GPS. O companie aeriană și-a anulat zborurile către estul Estoniei

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Partenerii noștri