Live

29 de morți la Istanbul, după o explozie puternică la un club de noapte. O altă persoană este în stare gravă

Data actualizării: Data publicării:
Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00 pe strada Yıldız Posta. Sursa foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE Incendiul izbucnit la două niveluri inferioare unei clădiri de 16 etaje a ucis 29 de persoane iar alta este în stare gravă la spital. Focul a fost stins de pompieri dar munca echipelor de intervenție continuă în clădirea unde a avut loc deflagrația, transmite CNN Turk.

În timp ce focul se întețea, clubul și clădirea s-au umplut de fum. Cei care se aflau în club și în clădire au rămas blocați înăuntru.

ACTUALIZARE Administrația din Istanbul a anunțat marți că 25 de persoane au fost ucise în incendiul care a izbucnit într-un club de noapte aflat la  o clădire cu 16 etaje din Beșiktaș, alte trei victime fiind grav rănite, transmite Daily Sabah.

La fața locului au fost trimise echipe de pompieri, medici și poliție. Poliția a luat măsuri de precauție în zona înconjurătoare. Pompierii au intervenit cu 31 de autospeciale și 86 de persoane la incendiu. Răniții sunt transferați la spitale din regiune.

---știre inițială---

Un incendiu a izbucnit la nivelul inferior al unei clădiri cu 16 etaje din Şişli, după o explozie puternică ce a avut loc la un club de noapte aflat la un etaj inferior al clădirii. La fața locului au ajuns mai mulți polițiști, pompieri și paramedici. Incendiul a ucis 15 persoane și a rănit alte 11, dintre care 7 sunt în stare gravă, informează CNN Turcia.

În declarația făcută de Biroul Guvernatorului din Istanbul, s-a afirmat că incendiul ar fi fost cauzat de renovările la clubul de noapte Masquerade.

Erdogan l-a sunat pe ministrul de Interne

Președintele Recep Tayyip Erdogan l-a sunat pe ministrul de Interne Yerlikaya și a primit informații despre incendiul de la Gayrettepe, Istanbul, în care și-au pierdut viața 15 persoane.

Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00 pe strada Yıldız Posta, districtul Esentepe, strada Gönenoğlu din Şişli Gayrettepe. Se presupune că a avut loc o explozie în timp ce clubul de noapte Masquerade era în curs de renovare, la etajul inferior al clădirii de 16 etaje, care a fost închis de Ramadan.

După explozie, în clubul de noapte a izbucnit un incendiu. Pe măsură ce focul creștea, clubul și clădirea s-au umplut de fum. Cei care se aflau în club și în clădire în acel moment au rămas prinși în interior.

Primarul Municipiului Metropolitan din Istanbul, Ekrem Imamoglu, a anunțat la fața locului că numărul persoanelor care și-au pierdut viața a crescut la 15, după ce estimările erau că 12 persoane ar fi decedat.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A luat cea mai controversată decizie la 37 de ani și s-a îmbogățit! Cum au reacționat copiii ei, după ce au aflat ce face

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bloc de apartamente s-a prăbușit din senin în Istanbul. Un om a murit, alți opt au fost scoși dintre dărâmături cu răni

33 de agenți electorali au murit din cauza căldurii în ultima zi a alegerilor naționale din India

Un autoturism a luat foc în mers, pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Şoferul şi pasagerii au reuşit să iasă teferi din maşină 

Incendiu puternic într-o clădire din București. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale de stingere

Partenerii noștri