Live

Imagini revoltătoare. Un dresor de animale își târăște câinele după mașină

Data publicării:
LAS VEGAS, NV - NOVEMBER 05: Joe Jackson attends the 2017 Soul Train Awards, presented by BET, at the Orleans Arena on November 5, 2017 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Paras Griffin/Getty Images for BET)

Scene revoltătoare au fost filmate pe o şosea din judeţul Harghita. Un bărbat şi-a legat câinele de maşină şi a continuat să meargă, chiar şi după ce patrupedul, epuizat, a ajuns să fie târât pe asfalt. Şoferul e acum urmărit penal. Imaginile vă pot afecta emoţional.

Legat de dubă cu o sfoară, câinele a reuşit să ţină pasul cu viteza maşinii doar câteva minute, după care s-a prăbuşit. În loc să oprească, şoferul şi-a continuat drumul, cu animalul târât pe asfalt. Imaginile revoltătoare au ajuns pe internet şi au provocat un val de furie.

Filmarea a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, care au deschis un dosar penal pe numele şoferului, pentru infracţiunea de lovire sau schingiuire a animalelor.

„Riscă o pedeapsă privativă de libertate, cuprinsă între 3 luni şi un an închisoare sau cu amendă, fireşte”, spune Gheorghe Filip, purtător de cuvânt IPJ Harghita.

„Ne bucurăm foarte mult că poliţia a reacţionat cum a reacţionat, pentru că nu mi se pare normal şi nu poţi să explici aşa ceva, chiar dacă a luat acolo o decizie, brusc, dacă eşti un om cu suflet pentru animale nu faci aşa ceva”, spune Szava Emese, director executiv al fundaţiei Pro Animalia.

Culmea e că bărbatul respectiv se ocupă cu dresajul câinilor, din ce au povestit vecinii săi. El susţine că n-a vrut decât să-şi transporte patrupedul, însă acesta n-a vrut să urce în dubă. Câinele a ajuns la un veterinar, care l-a tratat şi spune că rănile pe care le-a suferit nu îi pun viaţa în pericol.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Petrecere de 1 Mai încheiată cu bătaie, la Vama Veche. Poliția îi caută pe făptași

Un șofer din Cluj a fost încătușat în mijlocul străzii. Bărbatul fusese tras pe dreapta, dar și-a continuat drumul, cu poliția pe urme

Un şofer, posibil drogat, a ameninţat un altul cu un cuţit, după o şicanare în trafic în Mamaia

Un primar din Prahova, vizat de două dosare penale de fraudare a alegerilor, candidează din nou

Partenerii noștri