Live

Ilfov este al doilea județ care intră în scenariul roșu. Ce restricții urmează să fie aplicate

Data publicării:
Accesul la mai multe activități ar urma să se facă doar în baza certificatului verde, Foto: Profimedia Images

Județul Ilfov este al doilea care intră în scenariul roșu în valul 4 al pandemiei, după Satu Mare. Incidența cazuriilor de COVID a crescut la 3,06 la mie. În acest scenariu, accesul la mai multe activități ar urma să se facă doar în baza certificatului verde, în baza unei hotărâri de guvern în acest sens, care a intrat în vigoare luni.

Ilfov este pe locul al doilea în ceea ce privește rata de infectare, după Satu Mare, unde incidența a crescut la 3,28 la mie.

Patru județe și Bucureștiul sunt în scenariul galben, cu incidență de peste 1,5 la mie.

Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în județele/localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, accesul la mai multe activtăți este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un ilfovean ținea în casă, ilegal, 17 păsări din specii protejate de lege. Polițiștii le-au găsit și le-au eliberat în natură

Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Partenerii noștri