Live

FOTO. Radu Mazăre, cerere pentru judecători. Cum arată după două săptămâni de carantină

Data publicării:
FOTO: Agerpres

Judecătorii au prelungit mandatul de arestare pentru Radu Mazăre, în dosarul Polaris. Fostul primar din Constanţa a fost adus astăzi la Curtea supremă, unde procurorii au cerut prelungirea arestării în dosarul în care a fost condamnat, în primă instanţă, la 9 ani şi 10 luni de închisoare.

Mazăre şi avocatul său au încercat să convingă judecătorii să revoce măsura preventivă, având în vedere că, oricum, fostul primar are o condamnare definitivă la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Constanţa.

FOTO: Agerpres

Solicitarea apărării a fost respinsă, iar arestul, prelungit cu 60 de zile.

Fostul edil a fost adus în România în urmă cu două săptămâni, din Madagascar, acolo unde s-a refugiat la finalul lui 2017.

El a fost capturat de autorităţile malgaşe în urmă cu o lună şi apoi extrădat la Bucureşti.

Fostul edil are multiple condamnări în România. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine şi mandatul internaţional de căutare este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

De asemenea, el mai are o condamnare de 9 ani şi 10 luni în dosarul "Polaris", dar şi o condamnare de 6 ani şi 6 luni închisoare primită într-un dosar de abuz în serviciu, însă ambele decizii nu sunt definitive.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă

Fraţii Radu şi Alexandru Mazăre, aduşi din penitenciar sub escortă, la funeraliile mamei lor

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare în dosarul Polaris

Radu Mazăre, achitat definitiv într-un dosar în care fusese condamnat pentru abuz în serviciu, după vânzarea unor terenuri pe litoral

Partenerii noștri