Live

Guvernul a adoptat OUG privind selecţia procurorului european din partea României

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/George Călin

Guvernul a adoptat marţi ordonanţa de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României, a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a precizat că aceasta nu se referă la procedura numirii procurorului-şef al Parchetului European.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

"Prima ordonanţă de urgenţă se referă la unele măsuri pentru aplicarea de către România a Regulamentului 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 pentru punerea în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European. (...) Ordonanţa de urgenţă pe care Guvenul a adoptat-o astăzi nu se referă la procurorul-şef european. Pentru că în privinţa alegerii procurorului-şef european există o altă procedură, un alt regulament şi procedura este în curs de derulare", a declarat Tudorel Toader, la finalul şedinţei de Guvern. 

Sursa: Agerpres.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gorghiu, despre dosarul Mineriadei: „O veche restanță a statului român și a justiției. Avem o obligație pe care sper să ne-o onorăm”

Gorghiu: „După alegerile pentru PE se va constata încă o dată că suntem un popor înțelept. Seducția extremismului e periculoasă”

Tudorel Toader acuză o „monstruoasă coaliție” după pierderea funcţiei de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi

Alina Gorghiu, discuții cu Emil Boc: „25% din bugetul de investiţii pentru 2024 merge către Palatul de Justiţie din Cluj-Napoca”

Partenerii noștri