Live

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a revocat procedura de desemnare a procurorului general şi a membrului Eurojust

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi, revocarea procedurilor de desemnare a procurorului general şi a adjunctului membrului din partea României la Eurojust.

„Am decis revocarea cu efecte imediate a următoarelor proceduri: procedura de selecţie a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi justiţie şi procedura de selecţie a adjunctului membrului naţional la Eurojust”, a anunţat, marţi, ministrul interimaral Justiţiei, Ana Birchall. 

Potrivit acesteia, procedurile de selecţie vor fi reluate în perioada imediat următoare, urmând a fi anunţate din timp detaliile referitoare la depunerea dosarelor şi calendarul procedurilor. 

Ministerul Justiţiei a anunţat, în 10 aprilie, reluarea procedurii de selecţie pentru desemnarea unui procuror general, după ce niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima procedură de selecţie nu a fost declarat admis. 

Candidaturile ar fi trebuit depuse până în 25 aprilie, însă, în ziua respectivă fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, care a lansat procedura de selecţie, a fost schimbat din funcţie. Pe site-ul Ministerului Justiţiei nu a mai fost făcut de atunci niciun anunţ referitor la procedura de selecţie a procurorului general.

În 13 martie, Ministerul Justiţiei a lansat şi procedura de numire a adjunctului membrului naţional la Eurojust. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alina Gorghiu: Cel mai tânăr consumator român de droguri este un copil de 8 ani

Gorghiu, despre dosarul Mineriadei: „O veche restanță a statului român și a justiției. Avem o obligație pe care sper să ne-o onorăm”

Gorghiu: „După alegerile pentru PE se va constata încă o dată că suntem un popor înțelept. Seducția extremismului e periculoasă”

„Explozie” de droguri sintetice în România. Procuror general: E o provocare sancționarea acestui tip de stupefiante

Partenerii noștri