Live

MAE: România sprijină Republica Moldova în demararea campaniei de vaccinare

Data actualizării: Data publicării:
Doze de vaccin împotriva COVID-19. Foto: Profimedia Images

România sprinijă Republica Moldova în vederea demarării campaniei de vaccinare, anunță Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat. 

O delegație a țării noastre, condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al CNCAV, pleacă, joi, în Moldova, pentru a împărtăși bune practici în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19.

Delegația condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, merge joi la Chișinău, pentru discuții pregătitoare cu autoritățile responsabile ale Republicii Moldova în vederea implementării unei părți a pachetului de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova.

Pachetul de asistență a fost anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, în timpul vizitei oficiale de la Chișinău, din 29 decembrie 2020.

„Delegația din România va împărtăși bune practici și lecții învățate pe parcursul desfășurării campaniei de vaccinare la nivel național. Totodată, vor fi evaluate elementele legate de situația epidemiologică din R. Moldova, va fi analizat stadiul pregătirilor pentru demararea procesului de vaccinare și, ținând cont de mecanismele relevante în domeniu de la nivelul UE, vor fi discutate opțiunile pentru furnizarea de către partea română a dozelor de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova”, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe, în informarea de presă.

Klaus Iohannis a efectuat o vizită în Republica Moldova la finalul anului trecut. Șeful statului a subliniat că România este și va rămâne prietenul sincer și principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

10 români au fost evacuați din Fâșia Gaza în ultimele două zile. Anunțul MAE

Greblă: Peste 900 de români s-au înscris pentru a vota prin corespondență la prezidențiale și parlamentare. Sper să fie cât mai mulți

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Va avea loc o grevă în transportul aerian

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia: Se anunță greve care vor da peste cap transportul public

Partenerii noștri