MAE: România sprijină Republica Moldova în demararea campaniei de vaccinare

Data actualizării: Data publicării:
doze de vaccin anti-covid ale Pfizer/BioNTech
Doze de vaccin împotriva COVID-19. Foto: Profimedia Images

România sprinijă Republica Moldova în vederea demarării campaniei de vaccinare, anunță Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat. 

O delegație a țării noastre, condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al CNCAV, pleacă, joi, în Moldova, pentru a împărtăși bune practici în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19.

Delegația condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, merge joi la Chișinău, pentru discuții pregătitoare cu autoritățile responsabile ale Republicii Moldova în vederea implementării unei părți a pachetului de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova.

Pachetul de asistență a fost anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, în timpul vizitei oficiale de la Chișinău, din 29 decembrie 2020.

„Delegația din România va împărtăși bune practici și lecții învățate pe parcursul desfășurării campaniei de vaccinare la nivel național. Totodată, vor fi evaluate elementele legate de situația epidemiologică din R. Moldova, va fi analizat stadiul pregătirilor pentru demararea procesului de vaccinare și, ținând cont de mecanismele relevante în domeniu de la nivelul UE, vor fi discutate opțiunile pentru furnizarea de către partea română a dozelor de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova”, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe, în informarea de presă.

Klaus Iohannis a efectuat o vizită în Republica Moldova la finalul anului trecut. Șeful statului a subliniat că România este și va rămâne prietenul sincer și principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri