Live

Curtea Constituțională nu își asumă o decizie privind majorarea pensiilor. Judecătorii așteaptă rezultatul alegerilor

Data actualizării: Data publicării:
Decizie a Curții Constituționale. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Judecătorii CCR au amânat, miercuri, o decizie privind majorarea pensiilor cu 40%. Ședința în care va fi luată o decizie a fost programată pentru data de 13 ianuarie, după alegerile parlamentare.

Parlamentul a votat, pe 22 septembrie, majorarea pensiilor cu 40%, amendament susținut de PSD la legea rectificării bugetare. De asemenea, potrivit modificărilor făcute în comisiile de specialitate și adoptate de plen, ar trebui majorate și salariile profesorilor din acest an, iar autoritățile locale ar urma să primească mai mulți bani.

Legea a fost contestată de Guvern la Curtea Constituțională. „Parlamentul a ignorat exigenţele de previzibilitate ale legii şi perspectivele evoluţiei situaţiei bugetului consolidat şi a economiei generale, cu consecinţa afectării principiului securităţii juridice”, se arată în sesizarea Guvernului, depusă pe 13 octombrie.

În urmă cu două săptămâni, Curtea a amânat o altă decizie importantă până după alegeri, cea referitoare la impozitarea pensiilor speciale.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nou sistem informatic la Casa Națională de Pensii. Cu aplicaţia „e-Talon”, cuponul de pensie va fi emis automat în format electronic

Extremistul olandez Geert Wilders anunță că a obținut un acord pentru o coaliție de guvernare, după șase luni de negocieri

Judecătorul CCR Varga Attila, internat în stare gravă la Spitalul Universitar din București

Isărescu: Corecțiile fiscale nu-s ușoare. Când eram premier, cei de la MAI m-au întrebat: "Vreţi să alergăm după hoţi pe jos?"

Partenerii noștri