Live

Dacian Cioloș: „Ajungem să trebuiască să apărăm democrația de însăși Curtea Constituțională?”

Data publicării:

Fostul premier Dacian Cioloș, fondatorul partidului Mișcarea România Împreună, scrie că este nevoie de o depolitizare a acelor instituții ale statului care ar trebui să ia decizii independent de putere, făcând referire la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și la Curtea Constituțională a României.

„În ultima perioadă am avut o serie de dovezi că instituțiile statului sunt disfuncționale. Susținerea partidului și nu legea a devenit cel mai important factor în decizie. Am văzut asta la CNCD și acum la Curtea Constituțională a României.

Prin decizii precum cea de de azi judecătorii Curții Constituționale îndepărtează tot mai mult instituția de rolul său de gardian al Constituției și o transformă într-un jucător politic. Acest lucru este inadmisibil în democrație.

Ca parte a unui proces de reformare a statului, pe care Mișcarea România Împreună îl va propune în programul său politic, Curtea Constituțională trebuie depolitizată complet pentru a-și relua rolul.

Rolul Președintelui României, ales prin vot direct de către milioane de cetățeni, nu poate fi modificat de CCR prin decizii cu iz de poziționare politică. Nu e deloc în regulă! Ajungem să trebuiască să apărăm democrația de însăși Curtea Constituțională?”, a scris Dacian Cioloș.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka are o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul „Brukenthal”. Președintele a ținut catedra blocată 27 de ani

Klaus Iohannis a promulgat legea care devansează alegerile prezidenţiale

Partenerii noștri