Live

USR: Condamnatul Dragnea blochează de două luni un eventual referendum pentru Fără Penali

Data actualizării: Data publicării:
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Liderul PSD blochează de aproape două luni inițiativa cetățenească Fără Penali în funcții publice în Camera Deputaților. Liviu Dragnea, "care are două condamnări penale, vrea să stopeze un eventual referendum al inițiativei", se arată pe pagina de Facebook fără Penali în Funcţii Publice.

"Liviu Dragnea refuză să transmită semnăturile pentru Fără Penali de la secretariatul Camerei Deputaţilor către Curtea Constituţională. Solicităm ca în Biroul permanent de săptămâna viitoare să fie introdusă solicitarea noastră pe ordinea de zi şi semnăturile să fie transmise către Curtea Constituţională, aşa cum expres prevede legislaţia în vigoare. Este o încercare de blocare a acestei iniţiative, sub pretext tehnic", a declarat, joi, preşedintele USR, Liviu Barna.

Unul dintre membrii grupului de iniţiativă al campaniei USR ”Fără penali în funcţii publice” este scriitorul Mihai Şora. În vară, când iniţiativa şi-a atins obiectivul declarat, de a strânge un milion de semnături, Şora considera că acest lucru reprezintă dovada că românii se pot uni în jurul unor valori comune. Mihai Şora avertiza însă că în Parlament va fi greu, ”ştiut fiind că balaurul are multe capete”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicuşor Dan: Mulţi vor vota cu mine ca să nu iasă Piedone sau Firea

Un viceprimar PSD a lovit o femeie din echipa de campanie a PNL: „Este grav ce s-a întâmplat. O gașcă de agresori”

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Deputatul ex-AUR Dumitru Focșa are ordin de restricție pentru că și-a bătut din nou soția

Partenerii noștri