Live

Sorina Pintea vrea să se pensioneze. Avocat: Retragerea demisiei e o formalitate

Data publicării:
Sorina Pintea Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea vrea să se pensioneze pe caz de boală, iar retragerea demisiei din funcția de manager al Spitalul județean din Baia Mare este o simplă formalitate, spune avocatul acesteia, Viorel Mocanu.

Sorina Pintea își dăduse demisa după ce a fost acuzată de DNA de luare de mită în formă continuată. În prezent, ea este cercetată sub control judiciar, după ce inițial a fost arestată preventiv.

Mocanu spune că Pintea are o stare de sănătate „precară”, agravată în perioada arestului preventiv, și că

La data de 2 martie 2020, Sorina Pintea, fiind arestată preventiv, din proprie inițiativă, a formulat demisia din funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr.Constantin Opriş" - Baia Mare, demisie care a fost înregistrată în data de 5 martie 2020, dată de la care au început să curgă cele 30/45 de zile pentru predarea madatului către actualul manager, dl. doctor Pop Vasile”, arată avocatul.

El adaugă că, după ieșirea din arest, Pintea a fost internată în spital și nu a putut merge să-i predea mandatul lui Vasile Pop.

În acest moment, d-na Sorina Pintea și-a depus actele pentru a se pensiona pe caz de boală, dată fiind boala autoimună de care suferă, aflându-se astfel, în continuare, în concediu medical. Toate atribuțiile de manager îi aparțin d-lui doctor Vasile Pop, cel care a și exercitat această funcție din 28 februarie 2020 până în prezent și care va avea această calitate și în viitor”, mai spune avocatul.

Acesta adaugă că Pintea nu și-a revenit din punct de vedere al stării de sănătate și că nu are intenția să revină în funcția de manager sau în viața politică.

Renunțarea la demisie a reprezentat o simplă formalitate, de comun acord, pentru a-i fi dată posibilitatea, în măsura în care starea de sănătate îi va permite, să predea integral mandatul”, mai spune Vasile Mocanu.

Anunțul că Pintea și-a retras demisia de la conducerea spitalului din Baia Mare a fost făcut ieri de purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Spitalul Militar din Cluj-Napoca dă asigurări că Florin Piersic nu a contractat nicio infecție nosocomială pe timpul internării

Colegiul Medicilor, despre decesele de la Spitalul Pantelimon: Niciun fel de suspiciune că a existat vreo abatere sau act deliberat

Care e starea lui Florin Piersic, după operație. El a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, familia a cerut discreție

După 80 de ani, asistenta care a salvat vieți în Al Doilea Război Mondial alături de medicul Gafencu s-a întors la spital

Partenerii noștri