Sorina Pintea vrea să se pensioneze. Avocat: Retragerea demisiei e o formalitate

Data publicării:
Sorina Pintea
Sorina Pintea Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea vrea să se pensioneze pe caz de boală, iar retragerea demisiei din funcția de manager al Spitalul județean din Baia Mare este o simplă formalitate, spune avocatul acesteia, Viorel Mocanu.

Sorina Pintea își dăduse demisa după ce a fost acuzată de DNA de luare de mită în formă continuată. În prezent, ea este cercetată sub control judiciar, după ce inițial a fost arestată preventiv.

Mocanu spune că Pintea are o stare de sănătate „precară”, agravată în perioada arestului preventiv, și că

La data de 2 martie 2020, Sorina Pintea, fiind arestată preventiv, din proprie inițiativă, a formulat demisia din funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr.Constantin Opriş" - Baia Mare, demisie care a fost înregistrată în data de 5 martie 2020, dată de la care au început să curgă cele 30/45 de zile pentru predarea madatului către actualul manager, dl. doctor Pop Vasile”, arată avocatul.

El adaugă că, după ieșirea din arest, Pintea a fost internată în spital și nu a putut merge să-i predea mandatul lui Vasile Pop.

În acest moment, d-na Sorina Pintea și-a depus actele pentru a se pensiona pe caz de boală, dată fiind boala autoimună de care suferă, aflându-se astfel, în continuare, în concediu medical. Toate atribuțiile de manager îi aparțin d-lui doctor Vasile Pop, cel care a și exercitat această funcție din 28 februarie 2020 până în prezent și care va avea această calitate și în viitor”, mai spune avocatul.

Acesta adaugă că Pintea nu și-a revenit din punct de vedere al stării de sănătate și că nu are intenția să revină în funcția de manager sau în viața politică.

Renunțarea la demisie a reprezentat o simplă formalitate, de comun acord, pentru a-i fi dată posibilitatea, în măsura în care starea de sănătate îi va permite, să predea integral mandatul”, mai spune Vasile Mocanu.

Anunțul că Pintea și-a retras demisia de la conducerea spitalului din Baia Mare a fost făcut ieri de purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri