Live

Falimentul marilor branduri de modă din Marea Britanie lasă fără comenzi peste 50 de fabrici din România

Data actualizării: Data publicării:
Angajați într-o fabrică de confecții.

Falimentul marilor branduri de modă din Marea Britanie şi închiderea a sute de magazine lasă fără comenzi peste 50 de fabrici din România cu 10.000 de salariaţi, relatează Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Grupurile britanice de modă Debenhams şi Arcadia - care deţine printre altele TopShop - au anunţat probleme financiare majore şi intrarea în faliment şi respectiv insolvenţă.

Aceste probleme generate de pandemie, dar nu numai, se răsfrâng asupra producţiei locale de textile, unele fabrici din România lucrând exclusiv cu grupuri britanice.

România era unul dintre principalii furnizori ai grupului Debenhams, circa 4% din produsele din magazine purtând pecetea “made in România”, conform celor mai recente date.

În cazul Arcadia, pe lista de peste 1.000 de furnizori din întreaga lume apar peste 50 de fabrici locale.

Unele dintre cele mai mari fabrici de textile din România, precum Alison Hayes şi Oztasar, dar şi altele mai mici, produc haine pentru marile grupuri britanice de modă care se confruntă în prezent cu probleme financiare şi care riscă falimentul.

În ultima săptămână atât Debenhams, cât şi Arcadia, grup ce deţine printre altele brandurile TopShop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis şi Miss Selfridge, au anunţat fie începutul lichidării stocului pentru închiderea magazinelor, fie intrarea în incapacitate de plată.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Acţiunile de spionaj ale Rusiei nu vor împiedica sprijinul NATO pentru Ucraina, afirmă Stoltenberg

„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva Iranului: „Vom continua să strângem laţul”

Semințele morții și misterul Insulei Antrax: Planul secret al britanicilor pentru înfrângerea Germaniei în al Doilea Război Mondial

Partenerii noștri