Falimentul marilor branduri de modă din Marea Britanie lasă fără comenzi peste 50 de fabrici din România

Data actualizării: Data publicării:
Angajați într-o fabrică de confecții.
Angajați într-o fabrică de confecții.

Falimentul marilor branduri de modă din Marea Britanie şi închiderea a sute de magazine lasă fără comenzi peste 50 de fabrici din România cu 10.000 de salariaţi, relatează Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Grupurile britanice de modă Debenhams şi Arcadia - care deţine printre altele TopShop - au anunţat probleme financiare majore şi intrarea în faliment şi respectiv insolvenţă.

Aceste probleme generate de pandemie, dar nu numai, se răsfrâng asupra producţiei locale de textile, unele fabrici din România lucrând exclusiv cu grupuri britanice.

România era unul dintre principalii furnizori ai grupului Debenhams, circa 4% din produsele din magazine purtând pecetea “made in România”, conform celor mai recente date.

În cazul Arcadia, pe lista de peste 1.000 de furnizori din întreaga lume apar peste 50 de fabrici locale.

Unele dintre cele mai mari fabrici de textile din România, precum Alison Hayes şi Oztasar, dar şi altele mai mici, produc haine pentru marile grupuri britanice de modă care se confruntă în prezent cu probleme financiare şi care riscă falimentul.

În ultima săptămână atât Debenhams, cât şi Arcadia, grup ce deţine printre altele brandurile TopShop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis şi Miss Selfridge, au anunţat fie începutul lichidării stocului pentru închiderea magazinelor, fie intrarea în incapacitate de plată.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri