Live

Gunther Krichbaum: Companii germane iau în calcul plecarea din România, din cauza deselor modificări legislative

Data publicării:
Foto: Agerpres

Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german, este prezent zilele acestea la București. Deputatul german a participat joi la un prânz cu reprezentanţi ai mediului de afaceri german. După întâlnire, Krichbaum a declarat că există companii germane care iau în calcul plecarea din România, din cauza deselor modificări legislative.

Foto: GettyImages

Deputatul Gunther Krichbaum (CDU), şeful delegaţiei germane: „Una dintre firmele germane a deplâns faptul că modificările legislative, de exemplu, prin intemediul Ordonanţelor de urgenţă, pune mediul de afaceri în faţa unor provocări de a nu se putea pregăti la timp. Pentru a vă da un exemplu, politicul decide transferarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi asta la sfârşitul anului trecut, iar firmele germane nu au posibilitatea să cuprindă costurile suplimentare care survin acestei modificări în costul de produs. Livrările trebuie totodată executate, drept pentru care există companii care sunt neliniştite şi care, în baza acestor evoluţii ale costurilor, iau în calcul şi eventuala plecare din România.”

El a mai subliniat: „Pentru o companie situată în vestul României, trecerea frontierei către Serbia nu este o cale atât de lungă”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Companii din Germania îi ajută pe ruși să reconstruiască orașul Mariupol, distrus de armata lui Putin înainte să fie cucerit

Suedia modifică legislația ca să construiască noi centrale nucleare

Companiile germane, inclusiv din România, se plâng de creșterea prețurilor și de dificultăți în aprovizionare

Deputat german: Muncitorii români trebuie protejați de ei înșiși. Preferă să stea înghesuiți, ca să trimită cât mai mulți bani acasă

Partenerii noștri