Live

Lucrările la clădirile rezidențiale, în scădere cu aproape 50% față de anul trecut.

Data publicării:
Foto: Gulliver/GettyImages

Lucrările de construcţii au înregistrat în august o scădere de 10,3% pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal din cauza rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidenţiale.

În primele opt luni, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut cu 4,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 16,4%.

În august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 42,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,8%.

Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 12,7%. Totodată, s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 16,2% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,1%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 12,9%. În primele opt luni, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut cu 4,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 5,4%.

Citește aici care sunt explicațiile regresului înregistrat de acest sector.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cu 48 de km noi de autostradă în 2023, România n-a trecut de borna de 1.000 de km. A reușit acum, cu o porțiune din Centura Capitalei

Bucureștiul are printre cele mai scăzute prețuri la locuințe din Europa

Alimentul care s-a scumpit de aproape trei ori din 2021. Statistic, coșul de bază costă cu 40% mai mult, românii au altă părere

În Mariupolul în ruine, propaganda rusă promovează case "premium" care se vând cu milioane de ruble: "Cerul e albastru, lumea zâmbește"

Partenerii noștri