Live

Adunarea Generală a ONU cere Rusiei să înceteze imediat războiul din Ucraina

Data publicării:
Organizația Națiunilor Unite a acordat un vot copleșitor pentru rezoluția prin care este condamnată invazia rusească în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat miercuri o rezoluţie prin care cere Rusiei să înceteze imediat războiul din Ucraina.

Din cele 193 de ţări membre, 140 au votat în favoarea documentului, care nu are caracter obligatoriu, în timp ce 38 s-au abţinut, iar cinci au fost împotrivă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Este a doua rezoluţie a Adunării Generale legată de invazia rusă în Ucraina, după cea din 2 martie, care a urmat blocării prin veto-ul Rusiei a unei rezoluţii a Consiliului de Securitate.

Joi, Adunarea s-a pronunţat şi asupra unui text concurent prezentat de Africa de Sud, care nu menţiona Rusia, respingându-l cu 50 de voturi pentru, 67 împotrivă şi 36 de abţineri.

Rezoluţia adoptată a fost propusă de Ucraina şi cere încetarea imediată a ostilităţilor Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi în special a tuturor atacurilor împotriva civililor şi a unor obiective civile. Totodată, documentul reiterează apelul secretarului general (Antonio Guterres - n. red.) ca Federaţia Rusă să oprească ofensiva militară, precum şi apelul la implementarea unui armistiţiu şi la revenirea pe calea dialogului şi a negocierilor.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski a discutat cu comandantul-şef despre situaţia din regiunile Doneţk şi Harkov: Menţinem controlul peste tot

Lituania vrea ca Ucraina să atace Rusia cu armele livrate de Occident: „Trebuie să renunțăm la limitele stabilite”

Zelenski e supărat pe Occident pentru că ajutorul militar pentru Ucraina vine prea lent: „Un mare pas înainte, doi înapoi”

Un rus care și-a vopsit părul în mai multe culori a fost amendat pentru „discreditarea armatei”

Partenerii noștri