Live

Galerie Foto Ce scria mama bebelușului ucis la Odesa înainte de război, când abia născuse: „Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viața mea”

Data actualizării: Data publicării:
Valeria și Kira, poza-simbol a tragediei ucrainene. Foto: Facebook

Atacul cu rachete de la Odesa a stârnit un puternic val de emoție, după ce s-a aflat că printre victime se numără un bebeluș de 3 luni. Și președintele Volodimir Zelenski și-a exprimat furia în conferința de presă pe care a ținut-o într-o stație de metrou din Kiev. Imaginile cu micuța Kira și mama ei, Valeria Glodan, distribuite pe toate rețelele sociale, au devenit un nou simbol al tragediei ucrainene.

„Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viața mea. Fetița noastră are o lună acum. Tati i-a adus primul buchet de flori. E un nou nivel de fericire”, scria Valeria Glodan, mama Kirei, la începutul lunii februarie, pe Instagram, unde a postat și o fotografie cu ea în timpul sarcinii.

Valeria Glodan terminase jurnalismul, potrivit contului ei de Facebook, și lucra în comunicare. 

Soțul ei, Iuri, lucrează într-un restaurant. El a postat sâmbătă seară câteva fotografii cu familia lui ucisă în bombardament și mesajul că nu îi va uita niciodată. 

Alături de Valeria și Kira, racheta care a lovit clădire a ucis-o și pe mama Valeriei, aflată în casă. Iuri a relatat pentru BBC că el plecase la cumpărături și s-a întors repede, când a auzit zgomotul exploziilor. Și-a găsit soția și pe mama ei moarte, în casă, iar trupul Kirei a fost găsit mai târziu, printre dărâmături.*

Imaginea cu Valeria ținând-o în brațe pe Kira, care bea lapte din biberon, s-a viralizat pe toate rețelele sociale, oameni din întreaga lume exprimându-și compasiunea, și a devenit un nou simbol al tragediei ucrainene.

Și președintele Volodimir Zelenski a amintit de drama de la Odesa în conferința de presă pe care a ținut-o sâmbătă într-o stație de metrou din Kiev.

„Un bebeluș de 3 luni a murit. Au omorât un bebeluș de 3 luni. Războiul a început când bebelușul acesta avea o lună. Vă puteți măcar imagina ce se întâmplă? Sunt niște nenorociți. Nenorociți. Nu am alte cuvinte. Pur și simplu, nenorociți”, a spus Zelenski.

Opt persoane au fost ucise şi cel puţin alte 18 rănite în urma unor lovituri cu rachete ruseşti sâmbătă asupra oraşului portuar Odesa, în sudul Ucrainei.

Potrivit lui Zelenski, „şapte rachete au vizat Odesa" sâmbătă, dintre care una „a lovit un imobil de locuit", iar „două au fost doborâte" de sistemul de apărare antiaerian.

„Singurul obiectiv al loviturilor cu rachete ruseşti împotriva Odesei este teroarea", a acuzat pe Twitter şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba, lansând un apel să se pună „un zid între civilizaţie şi barbarii care atacă oraşe paşnice cu rachete".

* Paragraful acesta a fost adăugat ulterior, după ce a fost confirmată moartea mamei Valeriei.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka are o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Teritoriul Ucrainei se va vedea mai puțin din satelit. Kievul a găsit soluția ca să încurce ofensiva Rusiei

Rusia a folosit în Ucraina un agent chimic, acuză SUA: "Nu este un incident izolat"

Vladimir Putin nu vrea să atace NATO, dar vrea să o distrugă. Ce plănuiește președintele rus: „E un joc lung. El are un avantaj”

SUA anunță sute de sancțiuni împotriva companiilor care ajută Rusia. Multe dintre ele sunt chineze

Partenerii noștri