Live

Galerie Foto Imagini dezolante în Wuhan. Cum a îngenuncheat coronavirusul o metropolă de 11 milioane de locuitori în prima zi a Anului Nou Chinezesc

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Willy Sier - Twitter

Imaginile şi filmuleţele din ultimele zile din Wuhan arată o imagine dezolantă, în situaţia în care metropola chineză se străduieşte să oprească coronavirusul mortal care a infectat deja peste 1600 de oameni şi a ucis 54.

Wuhan, localizat în centrul Chinei şi care, în mod normal, este un oraş aglomerat şi plin de viaţă, este astăzi, în urma declanşării epidemiei de coronavirus, un oraş care pare abandonat.

FOTO: Agerpres

Străzile goale care amintesc de Pripyat mai degrabă decât de o mare metropolă chineză sunt călcate din când în când de un trecător stingher, apărat de o mască. Iar totul se întâmplă în prima zi a Anului Nou Chinezesc, un moment în care, în mod normal, oraşul ar fi trebuit să se afle în febra sărbătorilor.

Wuhan este printre oraşele care au fost închise complet de autorităţile chineze după declanşarea epidemiei. Transportul public a fost complet oprit, iar intrarea, ieşirea sau călătorirea cu maşina în interioriul metropolei sunt şi ele interzise.

Singurele vehicule care mai pot circula pe străzile din Wuhan sunt cele guvernamentale sau cei cu permise speciale emise de autorităţi. Nici prea multe magazine nu au mai rămas deschise în Wuhan, inclusiv marile lanţuri precum Starbucks, care şi-a închis deja peste 90 de din operaţiuni în toată provincia Hubei sau McDonald’s.

În magazinele care au rămas deschise, însă, pot fi văzute cozi cu oameni care poartă măşti, în timp ce rafturile sunt aproape goale. Situaţia e simplificată de faptul că multe dintre magazine ar fi fost oricum închise de Anul Nou, iar oamenii se pregătiseră deja cu alimente pentru weekend. Autorităţile chineze spun că oraşul are suficiente rezerve de hrană.

Editor: Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri