Live

Lukaşenko merge în China. Se va întâlni cu Xi Jinping

Data publicării:
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, un aliat fidel al Moscovei, va vizita China duminică şi luni. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, un aliat fidel al Moscovei, va vizita China duminică şi luni, pentru a se întâlni cu omologul său Xi Jinping, a anunţat preşedinţia belarusă, scrie AFP, citată de News.ro.

Luni, el va purta discuţii cu Xi Jinping, având pe agendă chestiuni legate de „comerţ, economie, investiţii şi cooperare internaţională”, a precizat partea belarusă într-un comunicat, fără a preciza dacă Lukaşenko a ajuns deja la Beijing.

Aleksandr Lukaşenko a vizitat deja capitala chineză între sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie, o vizită care a fost atent analizată în contextul ofensivei ruseşti din Ucraina.

Deocamdată, preşedinţia belarusă nu a menţionat acest lucru ca fiind unul dintre subiectele care urmează să fie discutate în timpul vizitei.

China, un partener apropiat al Moscovei, nu a condamnat niciodată public Rusia, în ciuda apelurilor Occidentului de a face acest lucru.

Belarus are graniţă comună cu Ucraina şi Rusia, ţări de care este foarte dependentă din punct de vedere financiar şi politic.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hackerii susținuți de China devin tot mai periculoși. Marea Britanie și SUA trag un semnal de alarmă

China amenință după ce SUA au majorat tarifele vamale. „Să corecteze greşelile imediat”

Putin va merge în vizită oficială în China, la invitația lui Xi Jinping

Foreign Policy: SUA și China sunt la „marginea haosului”. Cele două superputeri se apropie periculos de mult de un război nuclear

Partenerii noștri