Lukaşenko merge în China. Se va întâlni cu Xi Jinping

Data publicării:
Aleksandr Lukaşenko si xi jinping
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, un aliat fidel al Moscovei, va vizita China duminică şi luni. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, un aliat fidel al Moscovei, va vizita China duminică şi luni, pentru a se întâlni cu omologul său Xi Jinping, a anunţat preşedinţia belarusă, scrie AFP, citată de News.ro.

Luni, el va purta discuţii cu Xi Jinping, având pe agendă chestiuni legate de „comerţ, economie, investiţii şi cooperare internaţională”, a precizat partea belarusă într-un comunicat, fără a preciza dacă Lukaşenko a ajuns deja la Beijing.

Aleksandr Lukaşenko a vizitat deja capitala chineză între sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie, o vizită care a fost atent analizată în contextul ofensivei ruseşti din Ucraina.

Deocamdată, preşedinţia belarusă nu a menţionat acest lucru ca fiind unul dintre subiectele care urmează să fie discutate în timpul vizitei.

China, un partener apropiat al Moscovei, nu a condamnat niciodată public Rusia, în ciuda apelurilor Occidentului de a face acest lucru.

Belarus are graniţă comună cu Ucraina şi Rusia, ţări de care este foarte dependentă din punct de vedere financiar şi politic.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri