Live

Logodnica jurnalistului saudit asasinat a fost plasată sub protecția permanentă a poliției

Data publicării:
Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, împreună cu logodnica sa

Autorităţile turce au plasat-o sub protecţia permanentă a poliţiei pe logodnica jurnalistului saudit asasinat Jamal Khashoggi, transmite Reuters, preluând o ştire a agenţiei Anadolu, citată de Agerpres

Biroul guvernatorului din Istanbul a plasat-o pe Hatice Cengiz, cetăţeană turcă, sub protecţia poliţiei 24 de ore din 24, a relatat duminică Anadolu.

Citește și: Surse Sky News: Trupul jurnalistului dispărut Jamal Khashoggi ar fi fost dizolvat în acid

Autorităţile nu au răspuns deocamdată solicitării de a preciza ce anume le-a determinat să ia această măsură.

Jamal Khashoggi, rezident american şi editorialist al Washington Post, a dispărut în ziua de 2 octombrie după ce a intrat în clădirea consulatului saudit din Istanbul pentru a obţine unele documente necesare pentru căsătoria sa cu Hatice Cengiz.

Timp de câteva săptămâni, Arabia Saudită a negat că ar cunoaşte ce s-a întâmplat cu Khashoggi, susţinând iniţial că acesta a părăsit consulatul. Sâmbătă, Riadul a declarat că jurnalistul a murit în urma unei altercaţii în incintă. Ulterior, ministrul de externe saudit, Adel al-Jubeir, a calificat moartea lui Khashoggi drept o ''uriaşă şi gravă eroare''.

În ziua dispariţiei lui Khashoggi, Hatice Cengiz l-a aşteptat mai multe ore în afara consulatului. Întrucât logodnicul său nu şi-a făcut apariţia, Cengiz a contactat autorităţile, aşa cum o instruise jurnalistul, a relatat ea mai târziu.

Citește și: De ce nu vrea Erdogan să facă publică înregistrarea cu momentul presupusei asasinări a jurnalistului saudit

După ce Arabia Saudită a confirmat moartea lui Khashoggi, logodnica acestuia a scris în limba arabă, pe Twitter: ''Ţi-au luat trupul din această lume, dar zâmbetul tău minunat va rămâne pentru totdeauna în lumea mea''.

Citește și: Cine se va ocupa de dosarul asasinării lui Jamal Khashoggi

Între timp, nu se știe ce s-a întâmplat cu trupul lui Jamal Khashoggi. Anchetatorii turci caută cadavrul într-o pădure de lângă Istanbul, unde cred că este posibil să fi fost transportat.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Potop în Arabia Saudită. Școlile au fost închise, oamenii au fost avertizați că vor fi inundații. Imagini cu mașini luate de ape

Arabia Saudită are nevoie de 500 de miliarde de dolari pentru megaproiectul „orașului viitorului” și încearcă să-i obțină din China

Antony Blinken merge în Arabia Saudită pentru discuții privind încheierea unui armistițiu în Gaza

Gigantul petrolier saudit Aramco devine „partener mondial major” al FIFA

Partenerii noștri