Live

O bătrână de 73 de ani a învins Covid-19 după 5 luni de spitalizare și reabilitare

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură Twitter

O bătrână în vârstă de 73 de ani s-a recuperat după infecția cu noul coronavirus după ce a petrecut cinci luni în spital, intubată și ventialtă artificial, relatează CNN.

Marie Delus nu își mai atinsese mama de când a fost dusă la camera de urgență a unui spital din orașul New York, în luna martie. Dar după peste cinci luni de spitalizare, Marie Jean-Pierre a fost externată, sâmbătă, a declarat familia ei pentru CNN.

Marie Jean-Pierre, în vârstă de 73 de ani, a fost internată la centrul medical Maimonides din Brooklyn, în data de 21 martie, cu febră și dificultăți la respirație. După ce testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, ea a fost intubată și i s-a pus un ventilator, conform fiice ei. La un moment dat, femeii i s-a făcut traheotomie pentru a o ajuta să respire.

Femeia și alți membri ai familiei ei călătoriseră în Spania la începutul lui martie. Mai multe persoane care au călătorit s-au îmbolnăvit ulterior. Ea își aduce aminte puține lucruri din primele trei luni în spital, perioadă în care starea ei a fost gravă. A fost transferată la un centru de reabilitare unde a trebuit să învețe din nou să vorbească și să meargă și nu și-a putut vedea familia decât din spatele unui geam.

Jean-Pierre a emigrat din Haiti în SUA când era adolescentă, în 1964. Ea are 6 copii, 11 nepoți și 9 strănepoți și a obținut cetățenia americană în 2018, an în care a votat și pentru prima dată.

Editor: Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri