Live

Tim Cook, CEO al Apple: Să fiu homosexual este cel mai mare dar pe care mi l-a făcut Dumnezeu

Data publicării:
FOTO;: Gulliver/ Getty Images

Tim Cook, CEO al Apple, unul dintre primii şefi de companii care a dezvăluit că este homosexual, a declarat într-un interviu acordat CNN că este fericit în legătură cu asta şi cu decizia lui de a face dezvăluirea.

Cook i-a declarat lui Christiane Amanpour pentru emisiunea ei de la CNN International şi PBS: „Sunt foarte mândru de asta. Să fiu homosexual este cel mai mare dar pe care mi l-a făcut Dumnezeu”, potrivit News.ro.

El a dezvăluit că este homosexual pe 30 octombrie 2014. „Am vorbit public despre asta pentru că începusem să primesc poveşti de la copii care spuneau că citesc online că sunt homosexual”, a mai afirmat el în interviu. Cook a spus că e-mailurile şi scrisorile veneau din partea unor copii care au fost abuzaţi şi ostracizaţi din cauza orientării lor sexuale.

Cook a adăugat că este o persoană retrasă, dar, în final, a decis că era „egoist” să tacă în legătură cu identitatea sa, când ar fi putut ajuta oamenii să mărturisească.

„Simţeam nevoia să fac ceva pentru ei”, a mai declarat Cook. Voia să demonstreze copiilor homosexuali că „pot fi homosexuali, dar şi să meargă mai departe şi să facă ceva important în viaţă”.

Cook a mai precizat că a fost şocat să realizeze că a fost primul CEO dintre companiile prezente în lista Fortune 500 care şi-a recunoscut orientarea sexuală. Se bucură că, de atunci, alţi şefi de companii au făcut asta, deşi nu acesta a fost scopul lui.

„Am aflat ce înseamnă să fii o minoritate. Sentimentul de a aparţine unei minorităţi îţi dă un grad de empatie faţă de alţi oameni care nu sunt în majoritate”, a mai spus el.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China a obligat Apple să elimine WhatsApp și Threads din magazinul de aplicații 

Comisia Europeană deschide investigaţii împotriva Apple, Google şi Meta

Guvernul SUA dă în judecată Apple, companie acuzată de monopol și „sufocarea” inovării printre competitori

Comisia Europeană amendează Apple cu aproape 2 miliarde de dolari pentru încălcarea legislației

Partenerii noștri