Live

Trump a sugerat Spaniei să construiască un zid în Sahara pentru a opri migranţii

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a sugerat Guvernului spaniol să construiască un zid în Sahara pentru o opri migraţia, măsură asemănătoare cu cea pe care a promovat-o şi în campania sa electorală, propunând construirea unui „zid mare şi frumos” de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic, scrie The Guardian, citat de News.ro.

Ministrul de Externe al Spaniei, Josep Borrell, a declarat că Trump nu a ţinut cont de scepticismul diplomaţilor spanioli, care i-au transmis că Sahara se întinde pe aproape 5.000 de kilometri.

Trump ar fi afirmat: „Graniţa din Sahara nu are cum să fie mai mare decât graniţa noastră cu Mexicul”.

Comentariile au fost făcute de Borrell în timpul unui eveniment de la Madrid din această săptămână. „Putem confirma că aceste comentarii au fost făcute într-adevăr de ministru, dar nu vom mai face alte comentarii”, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol de Externe.

Sugestia lui Trump ar fi venit atunci când Borrell l-a însoţit pe Regele Felipe şi Regina Letizia la Casa Albă, în luna iunie.

Peste 33.600 de migranţi şi refugiaţi au ajuns în Spania în acest an, iar 1.723 au murit pe drum. Construirea unui zid în Sahara, aşa cum ar fi sugerat Trump, ar fi complicată din cauza faptului că Spania deţine doar două enclave mici în nordul Africii - Ceuta şi Melilla - iar un asemenea zid ar trebui construit pe teritoriu străin.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Partenerii noștri