Live

Un urs polar înfometat a mers 1.500 km, până în primul oraș: „Abia mai poate să clipească de foame”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură YouTube/ Siberian Times

Un urs polar înfometat a mers înspre sud, la 1.500 de kilometri distanță de Oceanul Arctic - habitatul său natural, în căutarea hranei.

Potrivit Siberian Times, ursul polar extrem de slab ar fi traversat Peninsula Taimîr și a ajuns în orașul industrial Norilsk. Irina Yarinskaya, fotoreporter la ziarul local Zapolyarnaya Pravda, a surprins uriașul mamifer în ipostaze neobișnuite: printre mașinile din trafic sau foarte aproape de oameni.

Irina s-a declarat foarte afectată de această apariție. „Este atât de înfometat încât abia mai poate să clipească, să își țină ochii deschiși și să meargă. S-a întins la pământ și s-a odihnit o bună bucată de vreme, după care a traversat strada și a intrat în zona industrială”, a spus Irina.

Înainte de a ajunge la Norilsk, ursul a traversat și localitatea Talnakh, unde mai mulți localnici l-au filmat.

Anatoly Nikolaychyuk, șeful Departamentului de vânătoare, a spus că s-a apropiat la 20 de metri de urs și acesta n-a avut reacție nici măcar la motorul mașinii. „Nu am coborât din mașină, pentru că un urs polar poate sări și 6 metri. Deși slab, pare destul de sănătos”, a spus Anatoly Nikolaychyuk.

Este pentru a doua oară în 40 de ani când un urs polar ajunge în Norilsk. În 1977, localnicii au împușcat ursoaica ajunsă în localitate pentru că era agresivă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka are o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini senzaționale cu o familie de urși polari. Un fotograf a îndurat temperaturi de -45 de grade pentru cadrele perfecte

Imagini uimitoare cu urși polari care se joacă și se relaxează într-un câmp de lavandă

Urșii polari, pe urmele urșilor bruni. Schimbările climatice îi determină să caute hrană printre gunoaie

Un grup de urși polari, izolat de sute de ani, supraviețuiește într-un mediu atipic și oferă speranță în fața încălzirii globale

Partenerii noștri