Live

Vortexul polar dezlănțuit. În New York a început să ningă în mai - cel mai scăzut record de temperatură din ultimii 43 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Meteorologii au emis un cod galben de ninsoare abundenta. Foto: GettyImages

Peste 100 de milioane de americani se vor confrunta cu temperaturi extreme pentru această perioadă a anului și în contrast cu vremea caldă din ultimele zile. În Central Park din New York a nins, sâmbătă, un eveniment complet atipic pentru luna mai, a raportat serviciul meteorologic american, citat de CNN. De vină ar fi vortexul polar care va aduce temperaturi de sub 0 grade celsius în unele state din nordul și estul Statelor Unite.

„Zăpadă în Central Park! În mai! Sistemul de observație a suprafețelor a înregistrat zăpadă. Ultima oară când a nins pe această dată din mai este în anul 1977”, se arată într-un tweet al meteorologilor americani de la NWS.

Temperaturile s-au aflat și ele la un record minim, sâmbătă – 1 grad Celsius. Peste noapte, a nins și în statele Pennsylvania, Vermont, New Hampshire, Massachussetts și Maine. În Shaftsbury, Vermont, s-au așternut 22 de centimetri de zăpadă. În unele state din nord-est vremea s-a simțit, mai degrabă, ca una de început de martie decât de mijloc de mai.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Republicanii fac scut în jurul lui Trump. Mike Johnson a venit să-l sprijine la procesul penal de la New York

Un „portal” unește în timp real viața din New York și Dublin: „Este ceva ce nu vezi în fiecare zi”

Orașul cu cei mai mulți bogați din lume. 1 din 24 de locuitori este milionar

A nins la Moscova, unde se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ultimii 25 de ani

Partenerii noștri