Live

Roman Protasevici, scos de autoritățile de la Minsk într-o conferință de presă: “Înțeleg pagubele pe care le-am provocat”

Data actualizării: Data publicării:
Potrivit jurnaliștilor prezenți la conferința de presă, Roman Protasevici părea să fie constrâns să vorbească de autoritățile beloruse. Foto: Profimedia Images

Jurnalistul belorus Roman Protaseivici, aflat la închisoare, a apărut, luni, la o conferință de presă la sediul Ministerului de Afaceri Externe din Minsk, spunând că se simte bine și că nu a fost bătut. Însă opoziția din această țară afirmă că autoritățile l-au scos pe Protasevici sub constrângere, potrivit Reuters.

Protasevici a stat lângă patru oficiali, doi dintre ei în uniformă, spunând că nu a fost pus să coopereze cu autoritățile și că era sănătos după ce a fost arestat luna trecută când zborul Ryanair în care se afla a fost forțat să aterizeze la Minsk.

“Totul este în regulă cu mine. Nimeni nu m-a bătut, nimeni nu m-a atins. Înțeleg pagubele pe care le-am provocat nu numai statului, însă și față de țară. Acum vreau să fac tot ce îmi stă în putere să repar această situație”, a spus el.

Protasevici a făcut câteva apariții de când avionul său a fost forțat pe 23 mai de către autoritățile beloruse să aterizeze. El a recunoscut că a complotat pentru a-l răsturna de la putere pe președintele Aleksandr Lukașenko prin organizarea de “proteste” și s-a dezis de criticile anterioare adresate liderului.

Citește și: Germania și Marea Britanie denunţă interviul cu Protasevici difuzat de televiziunea belarusă: "În mod clar e realizat sub constrângere"

“Nu este o conferință de presă, ci o scenă fie de Kafka fie de Orwell”, a scris, pe Twitter, Franak Viacorka, un consilier de nivel înalt al opozantei Sviatlana Tsikhanouskaya.

Anterior, autoritățile au spus că Protasevici este un extremist care a facilitat violența. Aceștia au susținut că confesiunile televizate ai membrilor din opoziție au fost făcute voluntar.

Citește și: Sofia Sapega, iubita lui Roman Protasevici, scrie din închisoare că nu cedează. Ce a transmis aceasta despre experiența de acolo

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Închisorile din Elveția sunt supraaglomerate, deținuții stau pe paturi pliante. Autoritățile vor să aducă în plus containere cu gratii

Un rus a fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce a dat foc unui centru de recrutare pentru războiul din Ucraina

Mai mulţi ruşi şi belaruşi aleși voluntari pentru Jocurile Olimpice de la Paris au primit mail că nu mai sunt acceptați

Papa Francisc a vizitat Veneția, fiind prima sa călătorie de la începutul anului din cauza problemelor de sănătate

Partenerii noștri