Live

Rusia a finalizat testarea rachetei hipersonice Zircon și a anunțat prima navă care va fi înarmată cu aceasta

Data publicării:
Test de lansare a unei rachete Zircon de pe o navă a Rusiei. Foto: Profimedia

Rusia anunță că a finalizat testarea rachetei hipersonice de croazieră Zircon și că o va amplasa înainte de sfârșitul anului pe o nouă fregată a Flotei sale din Nord, relatează Reuters.

Alexander Moiseev, comandantul Flotei de Nord, a spus că fregata Amiral Golovko va deveni prima care va fi înarmată cu racheta Zircon, potrivit agenției de presă TASS.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că Zircon este o parte a unei noi generații de sisteme de arme de neegalat, care se deplasează cu o viteză de 9 ori mai mare decât sunetul.

Rusia a suferit pierderi grele în timpul războiului din Ucraina, dar a continuat să efectueze teste cu cele mai noi rachete.

Ministerul rus al Apărării rus a anunţat săptămâna trecută că a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră Zircon de pe o navă din Marea Barents către o ţintă aflată la aproximativ 1.000 km distanţă, în Marea Albă.

Rusia a declarat miercuri că decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei sisteme avansate de rachete şi muniţie este extrem de negativă şi ar creşte riscul unei „confruntări directe”.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat agenţiei de presă RIA Novosti, preluată de Reuters, că Moscova vede ajutorul militar al SUA către Ucraina ca „extrem de negativ”, potrivit Agerpres. Riabkov a făcut referire la planurile SUA de a furniza Kievului sisteme de rachete HIMARS, ca parte a celui mai recent pachet de ajutor militar.

„Creşterea continuării furnizării de arme sporeşte riscul unei astfel de evoluţii”, a spus Riabkov. Potrivit acestuia, timp de mulţi ani, Statele Unite nu au încercat să facă nimic pentru a rezolva conflictul din Ucraina, iar după „începerea operaţiunii speciale” ruse, „pur şi simplu au dărâmat resturile unei abordări responsabile şi sănătoase a situaţiei”, iar „Washingtonul se străduieşte acum să facă totul pentru a provoca o înfrângere strategică Rusiei”.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Căzut în dizgrație, Șoigu anunță parade uriașe, cu 150.000 de militari, de Ziua Victoriei în Rusia

Un avion rusesc și unul american, filmate unul lângă celălalt deasupra Strâmtorii Bering

Zelenski spune că rușii se pregătesc de „o nouă ofensivă”: „Ne aflăm în fața unei noi etape a războiului”

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

Partenerii noștri