Live

VIDEO. Ce ascundea, de fapt, robotul din Rusia, prezentat drept o inovație fără precedent

Data publicării:

Robotul prezentat drept o inovație fără precedent la un eveniment din Rusia s-a dovedit a fi...un bărbat îmbrăcat în costum de robot, scrie BBC News.

Imaginile cu Robotul Boris au fost difuzate la televiziunea din Rusia. Acesta era prezentat drept o minune tehnologică și putea să vorbească, să meargă și să danseze. Însă la scurt timp după prezentarea robotului, jurnaliștii au început să îi pună la îndoială autenticitatea.

O imagine publicată după aceea pe rețelele de socializare arată că, de fapt, robotul era un costum numit „Alyosha Robotul”, care costă în jur de 3.000 de euro și care a fost creat de compania Show Robots. Costumul era purtat de un bărbat.

Deși organizatorii evenimentului Proyektoria technology forum nu au susținut că robotul este real, modul în care a fost prezentat la televiziunea rusă a sugerat că acesta este o inovație fără precedent.

Autenticitatea robotului a fost pusă la îndoială de un site de tehnologie din Rusia, TJournal. Jurnaliștii s-au întrebat de ce robotul nu avea senzori, cum au reușit oamenii de știință din Rusia să îl creeze atât de rapid, de ce nu a existat până acum nicio informație despre un proiect atât de avansat tehnologic, dar și de ce robotul părea să danseze precum un om.

Pe site-ul firmei Show Robots costumul este descris ca fiind capabil să creeze „iluzia aproape completă a unui robot real”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi jurnaliști ruși au fost arestați pentru „extremism”, fiind acuzați că au lucrat pentru Fundația lui Aleksei Navalnîi

Putin încalcă din nou regulile internaționale. UE critică Moscova după ce a preluat controlul unor firme italiene şi germane

Lupte intense pe frontul din Ucraina. Rusia a lansat un atac masiv cu zeci de rachete

Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni

Partenerii noștri