Live

Secretarul General NATO laudă Germania pentru ajutorul trimis Ucrainei. Anterior, a fost criticată pentru "lentoare"

Data actualizării: Data publicării:
Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg. Foto: Profimedia Images

"Sprijinul puternic al Germaniei face o diferenţă decisivă", a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a apreciat astfel ajutorul militar trimis recent Ucrainei, scrie Agerpres care citează DPA. Printre echipamente militare trimise de Germania este și un sistem antiaerian modern Iris-T. Luni, are loc la București, o reuniune a miniştrilor de externe din ţările membre NATO.

Stoltenberg, a apreciat sprijinul Germaniei pentru Ucraina în rezistenţa acesteia în faţa invaziei ruse, în remarci făcute în ediţia de duminică a cotidianului naţional Die Welt, scrie agerpres, citând DPA.

Germania a fost în trecut criticată în mai multe rânduri de înalţi responsabili ucraineni pentru lentoarea cu care furniza echipamente militare şi pentru refuzul său de a livra în special armament greu.

Exprimându-se cu două zile înainte de o reuniune a miniştrilor de externe din ţările membre NATO la Bucureşti, Stoltenberg a declarat că livrările de arme germane au salvat vieţi în Ucraina, adăugând:"Trebuie să ne menţinem cu toţii sprijinul pentru Ucraina şi să îl sporim".

Printre armele livrate de Germania figurează un sistem antiaerian modern Iris-T, destinat contracarării rachetelor ruseşti şi a atacurilor cu drone. Anul viitor vor urma încă trei.

Stoltenberg a declarat că preşedintele Vladimir Putin reacţionează la eşecurile armatei ruse cu o "brutalitate crescândă", indicând că atacurile Moscovei vizează în prezent îndeosebi infrastructura energetică ucraineană înainte de venirea iernii.

"Putin încearcă să folosească iarna ca pe o armă, dar nu va reuşi", s-a arătat încrezător secretarul general al NATO.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A cheltuit 150.000 de euro pe operații estetice pentru a arăta ”ca o papușă”, dar a ajuns ”un extraterestru”! Ce a ieșit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Democraţia este ameninţată”. Reacția lui Scholz după ce un europarlamentar german a fost atacat în timp ce lipea afișe

„Extremiștii sunt complet dezinhibați și ne consideră vânat”. Un europarlamentar german, bătut cu sălbăticie în timp ce lipea afișe

Zaharova acuză NATO că se pregătește „serios” pentru un război cu Rusia: „Să recunoaștem asta”

Berlinul vrea să scape de vila lui Joseph Goebbels, ministrul de propagandă al lui Hitler: "Luați-o, e cadou!"

Partenerii noștri